Pienellä budjetilla uutta ilmettä sisustukseen

Sisustaminen on monen visuaalisen ihmisen lempipuuhaa. Parhaimmillaan, tai pahimmillaan se on kuitenkin melkoisen kallista puuhaa ja valitettavan monen sisustusintoilijan suurimman sisustushaaveet kaatuvatkin rahaan ja tuotteiden hintaan. Pienelläkin budjetilla voi kuitenkin saada yllättävänkin paljon uutta ilmenttä sisustukseen. Kerromme tässä artikkelissa muutaman vinkin pienen budjetin sisustusideoihin.

Postereilla uutta ilmettä sisustukseen

Posterit ovat oivallinen tapa tuoda kodin sisustukseen uudenlaista ilmettä. Moni haluaisi kotiinsa upeita taideteoksia, mutta sellaisiin ei läheskään kaikilla ole varaa. Sen sijaan postereita pystyy ostamaan lähes kuka tahansa. Kun suosit laadukkaita postereita, jotka voit vieläpä kehystää kauniilla kehyksillä, on taideteos valmis. Samalla tuot kotiisi palan jostakin sellaisesta, mikä on sinulle tärkeää.

Suosi kierrätettyjä kalusteita ja sisustustuotteita

Kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista voi tehdä löytöjä ja suosimalla laadukkaita kierrätettyjä kalusteita ja sisustustuotteita voi säästää runsaasti rahaa tinkimättä sisustuksen näyttävyydestä. Moni suomalainen sisustaja suosii Maisa Torpan tavoin valkoista sisustusta, mutta siihenkin voi tuoda lisäväriä kirpputorilöydöillä ja vaikkapa näyttävillä huonekaluilla.

Valkoinen sisustus on myös sellainen, johon saattaa helposti kyllästyä. Tästä syystä valkoista sisustusta haikaileva saattaakin löytää kirpputoreilta hyvin omaan sisustukseensa sopivia tuotteita, kun joku toinen sisustaja onkin päättänyt luopua valkoisesta tyylistään ja siirtyä aivan toisenlaiseen tyyliin. Kun käytät kierrätettyjä kalusteita ja sisustustuotteita, eivät taloudelliset katastrofit ole kovin suuria, jos jossakin elämänvaiheessa haluatkin vaihtaa tyylisi aivan toisenlaiseen. Usein sisustus elää oman elämän mukana ja muokkautuu omien elämänvaiheiden mukaan. Sinkkukoti ja lapsiperheen koti näyttävät yleensä aivan erilaisilta – ja näin pitääkin olla!

Käytä mielikuvitustasi

Mielikuvitusta käyttämällä voi saada ihmeitä aikaan, vaikka budjetti asettaisikin sisustukselle tiukat rajat. Opettele tuunaamaan ja luomaan juuri sinun näköistäsi sisustusta. Hyödynnä esimerkiksi jämätekstiilit ja luo niistä jotakin uutta. Käsistään taitava sisustaja voi säästää paljon ja luoda samalla aivan omannäköisensä sisustuksen.

Hyödynnä alennusmyynnit

Monesti sisustusostoksilla maltti on valttia ja alennusmyyntien odottelu ja niiden hyödyntäminen kannattaa. Vertailusta ja kilpailuttamisesta ei välttämättä puhuta sisustuksen yhteydessä kovinkaan paljon, mutta myös tässä yhteydessä on hyvä idea vertailla eri liikkeiden hintoja ja tehdä kukkarolle sopivia valintoja.